Crítica: La Ventafocs amb ritme dels 50

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8 sobre 10

Un musical a Barcelona pensat per a tota la familia: La Ventafocs amb ritme dels 50

La companyia la Roda Produccions torna als escenaris amb el seu últim musical: La Ventafocs amb Ritme dels 50. Un musical familiar, adreçat sobretot a adolescents, que explica una versió del conte de la ventafocs ambientat als anys 50.

Seguint amb la seva línia, la Roda proposa una posada en escena molt colorida i lluminosa, sempre fent ús de videos i projeccions en pantalles incorporades a l’escena. Aquest factor dóna un punt molt original i modern en les seves creacions. Un dels factors interessants d’aquest musical, és que faci un repàs per la trajectòria musical dels anys 50, deixant escoltar alguns dels fragments musicals dels cantants més coneguts del moment.

El ritme d’aquest musical de Barcelona és molt dinàmic. Podríem dir que amb tocs a Highschool Musical, ja que s’ambienta en un institut americà i apareixen tradicions bastant americanes que el fan molt divertit. El vestuari, que és modern i llampant, sempre és molt acurat i s’adequa perfectament als personatges. També cal destacar la tendència a ser molt colorit.

Els actors interpreten uns personatges reals però en algun cas, una mica passat de voltes. Però en general, tots estan molt encertats en els seus papers.
Pel que fa a la música, és moderna, divertida i enganxosa. Molt lligada a les coreografies, senzilles, però molt efectives a l’hora de ser executades.
Els actors en tot moment defensen molt bé tan les cançons, el ball, com la història.

Tècnicament, és un musical molt treballat en il·luminació i en color, ja que es dóna molta importància a la part més visual. Auditivament, també cal dir que està força acurat, ja que se sentia tot el so molt integrat.

És una ventafocs moderna i colorida que no deixa de sorprendre en tot moment. Un espectacle de Barcelona molt recomanable d’anar a veure, però cal dir que està pocs dies en cartellera.

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *