Deixem-nos seduïr per Don Giovanni al Teatre Auditori de Sant Cugat

És de nit i la pluja i el vent acompanyen un galant que busca aventures nocturnes…

Així comença la famosa òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni, amb text de Lorenzo da ponte i basada en la coneguda obra de Tirso de Molina «El burlador de Sevilla y convidado de piedra», protagonitzada pel personatge de Don Joan,  tantes vegades representat i reinterpretat.

Ens trobem a Sevilla, a mitjans del segle XVII i Don Giovanni, un noble jove i promiscu, desafia i burla a tot allò que el rodeja fins que finalment es trobarà amb quelcom capaç de burlar-lo a ell mateix. Una obra tenebrosa i tràgica, amb tocs de comèdia, que ens porta una de les escenes més antològiques en la història de l’òpera: el descens als inferns del protagonista.

Era l’1 d’octubre de 1787 quan Mozart partia cap a Praga amb la seva estimada Constanza preparat per estrenar, el 29 d’aquell mateix mes, una de les seves obres mestres i que forma part de l’anomenada trilogia Da Ponte (amb llibret de Lorenzo Da Ponte), juntament amb «Cosi fan tutte» i «Les noces de Fígaro».

Es diu, que la figura del pare de Don Giovanni reflecteix trets característics de Leopold Mozart, pare del compositor, de caràcter auster, server i estricte. De fet, la composició d’aquesta òpera es va veure dramàticament interrompuda per la mort de Leopold.

Don Giovanni és un viatge a través dels segles i de la música que, com podria fer qualsevol història contemporània, ens parla de sentiments que no tenen època, edat ni estatus: la passió, la venjança i la ira.

Podrem gaudir-la divendres vinent dia 11 al Teatre Auditori de Sant Cugat a les 21 h. 

  • Òpera en dos actes sobre titulada en català
  • Duració: 3 h 20 min (amb intermedi)
  • Preus de 36 a 52 €

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *