El CCCB dedica el cicle de cinema a la fresca “Gandules 18” a l’esoterisme

El CCCB dedica el cicle de cinema a la fresca “Gandules 18” a l’esoterisme

Són moltes les activitats que es poden fer a Barcelona per passar les caloroses nits d’estiu i una d’elles és anar a veure el cicle de cinema a l’aire lliure que ens ofereix el CCCB: Les gandules.  Un dels clàssics de la nostra ciutat que podreu veure les nits de dimarts, dimecres i dijous des del 7 al 23 d’agost, a les 22h, al pati de les Dones del CCCB. L’entrada és gratuïta.

Gandules 2018 ens proposa un cicle dedicat a la màgia, la lisèrgia i l’ocultisme. Per primera vegada, estarà vinculat una de les exposicions del CCCB “La Llum negra” i serà com una extensió d’aquesta i del seu discurs sobre corrents esotèrics, psicodèlia i paganisme. El cicle està basat en el concepte d’il·luminació..

Programa Gandules 2018 al CCCB

La comissària del cicle i crítica d’art Mery Cuesta ha fet la tria de les nou pel·lícules que es dividiran en tres seccions. Aquí us deixem el programa de les Gandules 2018 que podreu veure aquest mes d’agost:

Màgia: 7,8 i 9 d’agost. Giren al voltant dels imaginaris sobrenaturals

  • La carreta fantasma (1921), un clàssic mut de Victor Sjöström acompanyat de música en directe d’Obsdidian Kingdom
  • La nit del dimoni (1957) de Jacquest Tourneu, projectat en 35 mml. Ens explica l’estranya mort per accident d’un investigador de sectes
  • La Torre de los siete jorobados (1944), un clàssic espanyol d’Edgar Neville

Lisèrgia: 14, 15 i 16 d’agost. Mostra com la ingesta d’algunes substàncies permeten accedir a estats mentals alterats

  • El documental Mondo cane (1962). Primera entrega de la trilogia de Jacopetti que mostra amb cruesa diferents cultures humanes en què el folclore i les tradicions es barregen amb l’excentricitat i el sadisme.
  • Segona vida, de John Frankenheiner. Narra com un oficinista fuig de la rutina de la seva vida acceptant l’oferta d’un canvi d’identitat
  • Arrebato, d’Ivan Zulueta, referent del underground espanyol

Ocultisme: 21, 22 i 23 d’agost.  Com els ritus religiosos, creences i cultes poden capgirar la nostra interpretació del món:

  • The wicker man, una obra mestre dels anys 70 interpretada per Christopher Lee
  • Ganja & Hess, una pel·lícula experimental sobre la identitat afroamericana
  • The love witch, barreja de feminisme i bruixeria tancarà el cicle

La directora del departament d’audiovisual i multimèdia del CCCB, Ángela Martínez, destaca que una de les característiques d’aquest cicle és que per tal d’oferir el màxim de qualitat possible sempre s’opta per còpies cinematogràfiques originals que obtenen de filmoteques i altres institucions.

No et perdis la nova edició de les Gandules 2018 al CCCB i gaudeix d’un estiu… de pel·lícula! 😉

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *