Musical ‘Du-Duà’ amb la millor música Doo Wop

Musical 'Du-Duà' amb la millor música Doo Wop

Nota: 7.5 sobre 10

De ven segur que coneixereu els temes “Lama Rama Ding Dong” (de la pel.lícula Grease), “Only you” o “Bluemoon”, oi? Doncs aquestes són algunes de les mítiques cançons que podreu trobar a l’espectacle DU-DÚA a la Sala Luz de Gas durant els dimarts del mes de juliol.

L’espectacle és un concert amb to de comèdia amb música de l’estil Doo wop (que sorgeix de la unió del rhythm & blues i el gòspel) que va combinant peces de cançons dels anys 40 i 50, amb gags i escenes de la vida de quatre amics, que formen una banda de música i s’enamoren d’una mateixa noia.

Ritme, riures, bona harmonia vocal és el que trobareu a ‘Du-Duà’

Carles Torregrosa, Fran Devesa, Llorenç Fernández Conde i Joan Carlos Capdevila són els protagonistes d’aquest concert amb ritme i argument codirigida por Mónica Pérez y Oscar Orbezo amb guió de Mónica Perez.

Joan Carles Capdevila és arranjador, compositor, cantant d’estudi, integrant de grups a cappella, i instrumentista en diverses formacions musicals. Treballa també en publicitat, doblatge, i exerceix la docència (per exemple va ser professor vocal de l’Acadèmia OT).

Llorenç Fernández és vocalista i director de diferents orquestres, col·labora durant anys amb Xavier Cugat i grava el seu primer disc «Cugat des del Ritz».

Fran Devesa és també vocalista i veu de diferents orquestres, i ha col·laborat en diferents pel·lícules i programes televisius (entre altres en els cors d’OT i en la pel·lícula el «Rei Leon 3”). Carlos Torregrosa té una llarga carrera com a cantant i intèrpret de teatre musical (amb noms tan destacats com «Notre Dame de Paris» o “Grease, el musical”) i ha treballat posant veu a BSO, anuncis i treballs discogràfics amb artistes reconeguts d’arreu.

Aquesta diversitat entre ells es nota també sobre l’escenari, tant en la manera de cantar com d’interpretar. Els quatre van coincidir al programa televisiu “100 anys de cançons” de TV3.

La música i les lletres de Du-Duà

Grups com Dion and the Belmonts, The Platters, The Crest o Frankie Valli & the Four Seasons són dels més populars d’aquest estil. Una llàstima que la música sigui majoritàriament enregistrada, perquè, tot i estar molt ben arreglada, no li dóna la llum que els hi pot faltar.

El que potser sorprèn (i no per tothom positivament) és que ens trobarem les cançons de l’espectacle en català. Es pot suposar que per diferents motius han triat aquesta opció, però si sou amants de l’estil Doo Wop, i entenent l’estil com a 100% nord-americà, pot resultar xocant escoltar les lletres en un altre idioma que no sigui l’original. S’ha de reconèixer que les lletres, adaptades al català per Carlos Torregrosa, estan ben elaborades i no entorpeixen ni el ritme ni la intenció del tema de cap cançó.

Alguns dels temes que trobareu seran:

 • Bluemoon – Richard Rodgers (1934)
 • Mr. Sandman – Pat Ballard (1954)
 • Sherry – Bob Gaudio – The Four Seasons (1962)
 • Sh – Boom – J.Keyes / C.Feaster / F. McRae / J.Edwards (1954)
 • Only you – The Platters / Buck Ram / Camini Rand (1955)
 • Trickle Trickle – JThe vídeos (1958)
 • Since I don’t have you – J.Rock / J.Beaumont / L.Martin (1958)
 • Heartache – Al Hoffman / John Klen
 • Baby come back to me – The Capris (1982)
 • Heartbreak – Al Hoffman / John Klenner (1931)
 • Lama Rama Ding Dong – The Edsels (1958)

Així que relaxeu-vos i deixeu-vos seduir per la música dels anys 50 i les ganes de passar-ho bé!


Musical 'Du-Duà' amb la millor música Doo Wop

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *