No et perdis res de la nova temporada de la Sala Fènix

No et perdis res de la nova temporada de la Sala Fènix
4.6 (92%) 5 votes

 La Sala Fènix és un teatre petit de Barcelona que, com qui no vol la cosa, ha arribat a la seva sisena temporada. Una gran fita per a un teatre que no rep gairebé cap mena d’ajut públic, malgrat ser una sala que acostuma a omplir-se en tots i cadascun dels espectacles que fa, malgrat ser una sala que dedica cicles a espectadors que, normalment queden fora dels circuits teatrals…

La Sala Fènix reneix cada dia, com l’Au Fènix, per donar-nos una oferta teatral arriscada, valenta, de qualitat, i molt cuidada. Una programació que no només s’ha vist a Barcelona, sinó que ha donat voltes per teatres internacionals i s’ha vist a Corea, Itàlia, Alemanya i l’estiu vinent es veurà a Sudamèrica.

11 000 espectadors de mitjana cada any confirmen que és un teatre que cal tenir molt present.

Dona’m Veu: el cicle de dones amb el que comença la Sala Fènix

La propera temporada s’obre amb el Cicle Dona’m Veu / Dona amb veu. Un cicle de vuit obres fetes per dones, que ens parlaran del seu món.

 • Càndida obrirà el cicle. Del 6 al 23 de setembre. Una obra que barreja cabaret, teatre, drama… barrejat amb humor i sarcasme, per parlar en veu ben alta de temes que normalment no es comenten, o només amb veu molt baixeta, per no incomodar. Ana Tamayo interpreta aquest muntatge, amb música en directe de Joange.
 • No és país para negres. Del 27 al 30 de setembre. Una nena negra neix i creix en un país de gent blanca. Un món que no té cap referència per a ella i ha d’aprendre a trobar el seu lloc entre els uns i els altres. Un text de Silvia Albert Sopale que ja ha estat traduït a uns quants idiomes, i que ha estat valorat per la seva expressivitat i per parlar d’un tema del que ningú no en parla, com si no existís.
 • Frida Kahlo. Viva la vida. Del 4 al 14 d’octubre. I torna Frida Kahlo. Un muntatge que ha fet les delícies de tots els que l’han vist, i que han tornat a veure. Un muntatge que torna per donar l’oportunitat als que encara no l’han vist, de fer-ho.  Un monòleg que toca el dolor, la passió, l’humor…
 • Mirta en espera.  Del 18 al 28 d’ocbubre. El clown i el musical es barregen per fer una paròdia del típic conte de fades on un príncep blau salva la princesa de torn. Una bona repassada als tòpics i clixés d’aquests contes, que venen un ideal com si fós l’única manera de viure i no hi hagués altres sortides. Un espectacle d’Àngela Palacios.
 • Trilogia. De l’1 al 4 de novembre. Només quatre dies per gaudir del ballet a la Sala Fènix. Una reposició que gairebé no ho és. Trilogia es va presentar una sola vegada, després que aquest espectacle guanyés un premi. Ara torna per gaudir de tres històries que han aconseguit que la Sala Fènix adapti el seu espai per poder gaudir de la dansa.
 • Mi vecindario. Del 8 al 18 de novembre. Mari Luz González presenta una obra que ens parla de la presa de decisions, de com ens enfrontem als conflictes, de si estem sols o no… un cant a la valentia de ser el que som i voler ser una altra cosa.
 • Cabaret LeCoq. Del 22 al 25 de novembre. I sí! El Cabaret LeCoq torna amb tota la seva música, el seu humor, la seva ironia, el seu sarcasmes… aquest cop sota la direcció d’una dona, Elena Visus. Una bona oportunitat per retrobar-se amb un cabaret que ja ha fet les delícies de molta gent.

Obres de teatre recomanades a la Fènix

A partir del 30 de novembre, la Sala Fènix torna a programar El bufón del rey Lear (del 6 de desembre al 10 de febrer), un bufó molt republicà, molt sarcàstic, molt llenguallarg… que és tan actual avui com el dia que es va estrenar. I com el dia que en Shakespeare el va crear. Un personatge sense pèls a la llengua que ens diu les coses sense embuts.

 • Pulcinella encadenado coincidirà en el temps amb El Fantasma de Canterville. Dos espectacles ben diferents que ens  mostraran formes diferents de fer teatre. Màscares i també cinema en Sùper8. I música en directe, marca de la casa.
 • Money, a l’abril, ens parlarà de diners, és clar. Un espectacle a dues mans per parlar dels diners i de com ens influeixen. Tres històries breus (un assalt a  un banc, dos companys de pis a qui els toca la loteria, un llimb on van a parar les víctimes dels diners), ens posaran davant la cara la nostra relació amb els diners. Un mirall on mirar-nos que, segurament, ens donarà una imatge que no ens esperem.

Teenfriday, projecte per apropar els joves al teatre

La Sala Fènix continua amb el projecte TEENFRIDAY, un projecte que aglutina gent jove amb activitats i entrades al teatre.

Els joves de 15 a 18 anys poden veure un assaig, fer col·loquis, anar a veure alguna obra de forma gratuïta, classes de teatre… un projecte molt gratificant perquè els joves no s’avorreixen (malgrat el que molta gent pensa), i són un públic molt sincer i entusiasta.

Les obres que se’ls ofereixen no són adaptacions. Són les mateixes que hi ha a la programació habitual del teatre. Els joves són prou adults per entendre-les i els no els agrada que els tractin com a nens petits.

TEENFRIDAY col·labora amb el projecte Rebels, del teatre Tantarantana. Vol cobrir una franja d’edat que normalment queda allunyada del teatre, quan els joves deixen d’anar al teatre acompanyats dels pares… què se’ls pot oferir perquè contuïn tornant-hi?

Programació infantil a la Sala Fènix

I la Sala Fènix també pensa en els més petits i ofereix una programació molt àmplia per a nens petits. Una programació que vol que els nens s’ho passin bé i que els adults que els acompanyen també participin de l’experiència.

Espectacles en horaris molt adients per a les famílies: diumenges doble funció, a les 11 i a dos quarts d’una… i per als més grans, a partir de tres anys, els dissabtes i diumenges a les cinc de la tarda.

 • La que escombrava l’escaleta. Del 8 al 23 de setembre. Un clàssic que farà les delícies de grans i petits. Els patits xalaran i els grans tornaran a ser petits.
 • De la vida secreta de los gatos.  29 i 30 de setembre. Dos dies només per gaudir dun espectacle dedicat als amants dels gats. Per descobrir que tenen cops amagats que encara no coneixem.
 • Pere i el Llop. 6 i 7 d’octubre. Un conte que, amb la música de Prokofiev de fons, anirà agafant forma a través de la narració i de les siluetes de cada personatge.
 • Locura flamenca. Del 13 al 28 d’octubre. L’Estrellita ho té clar: ens explicarà d’on vénen els balls i els ritmes de la seva terra. I farà servir tot el que li calgui perquè no perdem detall. Peti i qui peti.
 • Circulant. Del 3 al 25 de novembre. Un circ que ja és un circ sense haver de muntar un espectacle. Uns homes bala que no saben si podran sortir volant, una tieta que es fica pel mig i ho embrolla tot… un espectacle de titelles i una actriu que us faran riure de valent.
 • En Patufet. De l’1 al 23 de desembre. Arriba el mes de desembre… anem de cara al Nadal… i no hi ha res millor que una bona tradició per celebrar-lo.

Sí, ja tenim els Pastorets a molts teatre… però a la Sala Fènix tenen En Patufet. Un clàssic català que ha passat de generació en generació i que ja s’ha convertit en una tradició nadalenca a la Sala Fènix. Una tradició que cal cuidar i conservar. Un espectacle ben fet, ben ideat, ben portat en escena… que ens fa reviure el nen que portem tots a dins.

Al 2019 la temporada seguirà amb Luna, Les ombres que conten contes, Periquillo i Simplicitats. Per als més petits, la programació de 0 a 3 anys, presenta dos espectacles:

 • Nyam-Nyam. Del 9 de setembre al 21 d’octubre. Cuina, olles, cançons… jocs entre música i receptes.
 • Marieta, marieta (…i la petita granoteta). Del 4 de novembre al 23 de desembre. Moixaines, titelles, cançonetes, personatges ben coneguts… un espectacle que us farà cantar a tots.
 • Tanquen la temporada amb Xup-Xup i La cuineta de l’Aureli.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *