Crítica: Animal Religion – Fang

Nuestra opinión

Crítica: Animal Religion - Fang

Nota 10 sobre 10

El fang, és un material, com tots sabem, molt dúctil i mal·leable, ideal per ésser tocat amb les mans, i que serveix per a modelar formes i figures de la més diversa índole.

En aquest cas, el fang, serà el material protagonista d’aquesta performance de circ, en la qual l‘artista Quim Girón, un dels fundadors de la companyia Animal Religion, es basarà per portar a terme les diferents accions que executarà amb aquest material.

Fang, una peça de circ al Mercat de les Flors

Quim Girón, va començar la seva formació a l’escola de Circ Rogelio Rivel, especialitzant-se en verticals. També es formà a França, a l’escola de Circ de Toulouse, Le Lido i a la Escola de Dansa i Circ d’Estocolm (DOCH), a Suècia.

Girón, amb els seus moviments, ens fa arribar la natura del clown i de l’equilibrista, treballant amb el seu propi cos un gran bloc de fang, que l’artista modelarà al llarg de la sessió.

Modelar el fang amb moviments del cos

A l’originalitat intrínseca de la proposta, s’afegeix la música, a càrrec de Joan Cot, que està feta a partir de materials aparentment molt senzills, però que aporten l’efectivitat i el primitivisme que demana la peça. Els instruments emprats son, pals de fusta amb cordes similars als violins, el so propi de l‘aigua en moviment, i blocs de fang que son colpejats amb les mans, d’una manera molt senzilla, però molt acurada.

La relació de l’home amb la terra, un punt clau de «Fang»

La clau de l’espectacle, és l’arrelament de l’home amb la terra, però també tindrà la seva contrapartida, amb els moviments que el protagonista realitzarà damunt d’un trapezi, donant un altre perspectiva més dinàmica a la proposta.

Aquest contacte directe amb la terra, com a forma de crear art, és patent al llarg de l’obra, i es fa present com a matèria transformadora de la realitat. Tot plegat, ens fa tornar al primitivisme de les tribus, a les màscares dels rituals antics, al contacte de l’home amb la terra, i de la creació del home a partir del fang, segons diverses mitologies.

Fang, és una de les propostes que s’inclouen dins del Circ d’Ara Mateix, un cicle dedicat al Circ Contemporani, que es porta a terme al Mercat de les Flors de Barcelona, del 6 al 22 d’abril d’enguany. No us ho perdeu!


Crítica: Animal Religion - Fang

Ester M. González

Ester M González es una apasionada del mundo del arte y de la cultura. Nacida en Barcelona, actualmente trabaja como pintora abstracta y realiza exposiciones en diferentes galerías de arte de la ciudad condal. Apasionada de la danza y de las artes escénicas, tiene una visión crítica y muy completa de la agenda cultural de la ciudad condal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *