Crítica: Blam

Nuestra opinión

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 9 sobre 10

Consulta la nostra selecció d’obres de teatre a Barcelona

L’impressionant espectacle de Barcelona Blam! s’ha estrenat a la sala BARTS. Partint d’un argument simple i quotidià situat en una oficina on quatre treballadors avorrits de les seves vides monòtones inventen BLAM! BLAM! és el crit, l’esclat de sortida cap a la imaginació, la improvisació i el joc escènic. De la mà de la companyia Neander coneguda per les seves gires i el seu èxit arreu del món.

Rere una escenografia convencial ambientada en una oficina vulgar, a l’espectacle Blam s’amaguen un munt de sorpreses, trampes i jocs escènics inesperats. Aquesta espectacular posada en escena, és acompanyada per quatre actors ballarins, equilibristes i acròbates, que amb molta preparació física i actoral desenvolupen un gran espectacle.

El muntatge de l’espectacle Blam es basa purament en el teatre físic. La improvisació i la imaginació són sempre presents en l’argument d’aquesta història, que comença partint d’un simple joc i acaba convertint-se gairebé en real pels personatges. Tot s’expressa a través de l’expressió corporal, no hi ha paraula. La passió, les ganes i la bogeria dels actors és increïble.

Un espectacle a Barcelona on els quatre actors desenvolupen les seves múltiples facetes com a ballarins i intèrprets a través de la dansa, servint-se molt del parkour, l’acrobàcia i les piruetes constants que deixen bocabadats. On el ritme de l’espectacle, t’enganxa fins al final i no t’esperes res del que passarà. L’energia dels actors és infinita. El cos dels actors tan moldejable i adaptable que en alguns moments sembla de goma. Veure com juguen, com creen idees, eines per jugar, com creen noves situacions, com es tornen bojos a l’escenari i el treball físic intens que es desprèn d’aquest espectacle, és d’admirar.

A destacar la precisió i l’eficàcia dels efectes de so i de l’il·luminació de l’espectacle que són imprescindibles en tot moment per al desenvolupament del muntatge.

Com a públic no hi ha moment per avorrir-se, per desconnectar. Si bé al principi potser pot costar una mica d’adaptar-se a la no paraula, ja que no estem tan acostumats a aquest tipus d’espectacles, més endavant s’entén que aquesta no és necessària per a la comprensió de l’obra.

En definitiva un espectacle 100% recomanable perque és un espectacle innovador, ja que és un nou llenguatge teatral i artístic molt interessant. I, a més  a més, és impressionant: mai s’ha vist un muntatge d’aquestes característiques a Barcelona.


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *