Crítica: Blam

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 9 sobre 10

Consulta la nostra selecció d’obres de teatre a Barcelona

L’impressionant espectacle de Barcelona Blam! s’ha estrenat a la sala BARTS. Partint d’un argument simple i quotidià situat en una oficina on quatre treballadors avorrits de les seves vides monòtones inventen BLAM! BLAM! és el crit, l’esclat de sortida cap a la imaginació, la improvisació i el joc escènic. De la mà de la companyia Neander coneguda per les seves gires i el seu èxit arreu del món.

Rere una escenografia convencial ambientada en una oficina vulgar, a l’espectacle Blam s’amaguen un munt de sorpreses, trampes i jocs escènics inesperats. Aquesta espectacular posada en escena, és acompanyada per quatre actors ballarins, equilibristes i acròbates, que amb molta preparació física i actoral desenvolupen un gran espectacle.

El muntatge de l’espectacle Blam es basa purament en el teatre físic. La improvisació i la imaginació són sempre presents en l’argument d’aquesta història, que comença partint d’un simple joc i acaba convertint-se gairebé en real pels personatges. Tot s’expressa a través de l’expressió corporal, no hi ha paraula. La passió, les ganes i la bogeria dels actors és increïble.

Un espectacle a Barcelona on els quatre actors desenvolupen les seves múltiples facetes com a ballarins i intèrprets a través de la dansa, servint-se molt del parkour, l’acrobàcia i les piruetes constants que deixen bocabadats. On el ritme de l’espectacle, t’enganxa fins al final i no t’esperes res del que passarà. L’energia dels actors és infinita. El cos dels actors tan moldejable i adaptable que en alguns moments sembla de goma. Veure com juguen, com creen idees, eines per jugar, com creen noves situacions, com es tornen bojos a l’escenari i el treball físic intens que es desprèn d’aquest espectacle, és d’admirar.

A destacar la precisió i l’eficàcia dels efectes de so i de l’il·luminació de l’espectacle que són imprescindibles en tot moment per al desenvolupament del muntatge.

Com a públic no hi ha moment per avorrir-se, per desconnectar. Si bé al principi potser pot costar una mica d’adaptar-se a la no paraula, ja que no estem tan acostumats a aquest tipus d’espectacles, més endavant s’entén que aquesta no és necessària per a la comprensió de l’obra.

En definitiva un espectacle 100% recomanable perque és un espectacle innovador, ja que és un nou llenguatge teatral i artístic molt interessant. I, a més  a més, és impressionant: mai s’ha vist un muntatge d’aquestes característiques a Barcelona.


Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *