Crítica: Els jocs florals de Canprosa, un musical esbojarrat

Nota: 8 sobre 10

Una obra de Santiago Rossinyol amb adaptació i direcció de Jordi Prat i Coll. En el context polític actual que estem vivint, Els jocs florals de Canprosa hi encaixen perfectament, ja que ens fan sentir molt identificats amb el moment social i polític (al 1902), en què Rossinyol va escriure aquesta obra.

Jordi Prat i Coll ha dirigit aquesta obra clàssica de Santiago Rossinyol introduint una barreja personal d’estils, que la converteix en un musical esbojarrat i molt divertit. Els jocs florals de Jordi Prat i Coll mostren tradició i modernitat juntes. La reivindicació per la celebració del certamen dels Jocs i també de la cultura catalana són el fil conductor de l’espectacle.

Els jocs florals de Canprosa, un musical amb uns actors de bandera

Una llarga llista d’actors de renom participen a l’espectacle: Àngels Gonyalons, Anna Moliner, Jordi Coll, Rosa Boladeras o Clara Altarriba, entre molts d’altres.

Els balls populars, variats i ben executats, la varietat de cançons, des dels cants més lírics en formació de cor a la música més animada per ballar a la discoteca, el constant moviment escènic, el dinamisme en totes les escenes i les divertides interpretacions dels actors cap als personatges de l’època, fan que aquest musical de gairebé 3 hores no es faci tan llarg.

Potser es troba a faltar una mica més d’explicació del context al principi per posar en antecedents al públic que no coneix Rossinyol.

Els jocs florals de Canprosa se’n riu i fa mofa de molts dels aspectes de la cultura catalana i de les seves tradicions des d’un punt irònic, però sempre amb molta estima.


Janna Ayesa

Janna Ayesa es actriz de teatro musical de Barcelona. Experta en el mundo de los musicales, colabora con Espectáculos BCN acudiendo a obras de teatro musicales y comedias.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.