Crítica: Els jocs florals de Canprosa, un musical esbojarrat

Nota: 8 sobre 10

Una obra de Santiago Rossinyol amb adaptació i direcció de Jordi Prat i Coll. En el context polític actual que estem vivint, Els jocs florals de Canprosa hi encaixen perfectament, ja que ens fan sentir molt identificats amb el moment social i polític (al 1902), en què Rossinyol va escriure aquesta obra.

Jordi Prat i Coll ha dirigit aquesta obra clàssica de Santiago Rossinyol introduint una barreja personal d’estils, que la converteix en un musical esbojarrat i molt divertit. Els jocs florals de Jordi Prat i Coll mostren tradició i modernitat juntes. La reivindicació per la celebració del certamen dels Jocs i també de la cultura catalana són el fil conductor de l’espectacle.

Els jocs florals de Canprosa, un musical amb uns actors de bandera

Una llarga llista d’actors de renom participen a l’espectacle: Àngels Gonyalons, Anna Moliner, Jordi Coll, Rosa Boladeras o Clara Altarriba, entre molts d’altres.

Els balls populars, variats i ben executats, la varietat de cançons, des dels cants més lírics en formació de cor a la música més animada per ballar a la discoteca, el constant moviment escènic, el dinamisme en totes les escenes i les divertides interpretacions dels actors cap als personatges de l’època, fan que aquest musical de gairebé 3 hores no es faci tan llarg.

Potser es troba a faltar una mica més d’explicació del context al principi per posar en antecedents al públic que no coneix Rossinyol.

Els jocs florals de Canprosa se’n riu i fa mofa de molts dels aspectes de la cultura catalana i de les seves tradicions des d’un punt irònic, però sempre amb molta estima.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *