Crítica: Fang i setge, el musical

Nuestra opinión

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8.5 sobre 10

Fang i setge és el musical sobre el setge de 1714 que es va estrenar fa uns mesos al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat. Aquesta setmana passada es va estrenar al Teatre Victòria de Barcelona. Amb música de Salvador Brotons i dramaturgia de Marc Rosich.

Aquest musical de Barcelona es basa en el setge a Catalunya l’any 1714. Els borbons han atacat la ciutat i la població de Barcelona és ajudada per soldats anglesos. L’Ònia, una noia jove que vol lluitar per allò que creu just, s’enfronta al seu pare que vol marxar a l’exili, i no la deixa quedar a Barcelona. A través d’aquesta història podem veure com era la vida, els personatges i els conflictes que es vivien durant el setge.

http://www.atrapalo.com/entradas/fang-i-setge_e302647/

La posada en escena de l’obra és espectacular ja que compta amb més de 30 actors a l’escenari i una gran orquestra. Aquesta, també compta amb una gran escenografia i una il·luminació molt treballada que acompanyen i situen l’obra a cada moment.

Pel que fa a la música d’aquest espectacle de Barcelona és potent, emotiva i plena de melodies molt boniques. Aquesta acompanya la història per tot el què està passant i ens fa viure emocions a cada moment. La intepretació dels actors és viva, energètica, profunda. Els personatges de l’obra són molt reals i mostren molt bé els rols que s’establien a l’època. Hi ha molt talent sobre l’escenari.

A destacar la interpretació de la protagonista, l’Ònia, amb l’actriu Neus Pàmies, amb una veu fascinant i també la de la petita Joana, interpretada per Aina Quiñones amb un talent i una veu increïble. També el paper de Joan Martí,interpretat per Albert Gràcia qui canta amb una passió i una seguretat sorprenent.

Per últim, dir que a Fang i Setge el so en tot moment és clar i se sent perfectament sobretot en els moments corals, quan la suma de totes les veus fa que l’emoció augmenti i ho visquis més d’aprop. Es nota que hi ha hagut un treball musical molt acurat així com també de posada en escena.


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *