Crítica: La Rambla de les Floristes al TNC

Nuestra opinión

Valoració: 9 sobre 10

A qui no li agrada la Rambla de Barcelona? Qui no l’ha sentida alguna vegada, al cor i a les orelles? La Rambla és un símbol de la ciutat, ple d’història i d’històries, i La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Sagarra, deu ser l’oda més reconeguda i bella que se li ha escrit.

A la Sala Gran del  TNC la representen sota la direcció de Jordi Prat i Coll fins el 24 de novembre, la primera estrena de la temporada 2019-2020: La Rambla de les Floristes.

La Rambla de les Floristes arriba al TNC fins el 24 de novembre

Aquesta nova versió de Jordi Prat Prat i Coll posa a 14 intèrprets en escena, amb Rosa Boladeras com a clara protagonista, representant el paper de l’Antònia, una florista de La Rambla que hi ha nascut i viscut i que hi ha vist passar tothom i de tot.

L’obra, en vers i fidel al text de Sagarra, ens mostra aquest retrat de la societat catalana, on el paper de la dona té una gran relevància; l’Antònia representa la dona que decideix el que vol, que no es deixa enlluernar, que toca de peus a terra, tot i que el terra sigui més dur que els núvols i els somnis que li puguin prometre.

També s’hi representen altres rols de dones, que estimen i que lluiten, que no es conformen i que acaben tornant allà d’on han fugit, sense haver trobat allò que tant anhelàven però amb més experiència i molta més humilitat. De dones que renuncien, o s’hi resisteixen, que guanyen o perden, que tiren endavant sempre.

Una versió romàntica i nostàlgica d’aquest clàssic de Sagarra

A La Rambla de les Floristes veiem una versió romántica, sentimental i nostàlgica, que no descuida els tocs de comèdia, identificatius del dramaturg i clàssic català. El text flueix, sense sonar forçat i l’acció resulta versemblant fins i tot avui, gairebé un segle després que s’escrivís.

El propi director defineix la peça com una obra rodona, on hi trobem comèdia i drama, on els personatges desenvolupen un paper i evidencien uns rols i uns comportaments reconeixibles en la societat que vol retratar.

Gràcies a La Rambla de les Floristes nosaltres hem rigut i hem plot amb aquests personatges i sobretot ens hem emocionat amb la brillant interpretació de Rosa Boladeras, que mereix menció especial i destacada i tota la nostra recomanació al públic futur.


Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *