Crítica: Las cosas que queremos – Teatro Barcelona

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8 sobre 10

El Versus Teatre acull aquests dies la comèdia Las Cosas que Queremos de Jonathan Marc Sherman.  La comèdia parla sobre la història de tres germans que a causa del suicidi dels seus pares quan ells eren molt joves, han seguit un camí equivocat a la vida i ara es troben sense un referent ni una guia a seguir.  La companyia que la representa és la Cia Habitual, dirigida per David Pintó.

L’obra presenta una situació de convivència caòtica en un pis on viuen dos dels germans i on més tard hi arribarà el tercer. Els tres protagonistes d’aquesta història s’adonen que les vides que havien creat i el que creien que els portaria a la felicitat, en realitat no els fa ser feliços.

Las cosas que queremos parla d’un tema que sempre ha estat molt present entre els éssers humans i que actualment té molta relació amb la societat en la què vivim: la cerca de la felicitat. L’obra també fa referència al descontentament que hi ha a la societat actual de crisi, la pèrdua de valors i també d’identitat. Tots volem ser feliços. Però que necessitem per ser-ho? Aquest qüestionament i el desig de ser feliç apareix durant tota l’obra.

Amb un argument interessant i molt quotidià, l’obra es desenvolupa a través de l’humor, la ironia i la lleugeresa, intentant crear situacions realistes que creïn una empatia constant amb el públic. Es tracta un tema profund i interessant d’una manera molt directa però a l’hora divertida.

Els rols dels personatges són clars i ben interpretats pels tres actors; el germà gran a qui tot li va bé, el mitjà que està perdut i desorientat i el petit indecís i que encara li falten moltes coses per aprendre. Fins que aquests rols canvien. El rol de la noia també força ben interpretat, representa una sortida per a aquests personatges i les seves vides.

L’espectacle té el punt just d’humor acompanyat de la versemblança del seu argument i afegint uns tocs de bogeria bastant divertits. El final queda una mica obert i potser no massa ben resolt ja que deixa certs dubtes a l’espectador.

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *