Crítica: El Gran Fracaroli – El Maldà

Nuestra opinión

Crítica: El Gran Fracaroli - El Maldà

Nota: 10 de 10

El Gran Fracaroli ha arribat al Maldà. Un homenatge a Joan Brossa que omple l’escenari de màgia i il·lusió. Un muntatge que, a través de petits números, petites històries, explicades per David Anguera, Bernat Cot, Jordi Font, Laura Pau i Lluna Pindado, ens parlen de l’univers d’en Joan Brossa.

L’univers de Joan Brossa a tocar de la mà amb «El gran Fracaroli»

Un univers que està ple d’al·legories, d’il·lusionisme, de música, de teatre de l’absurd, de tradicions… un univers ple de paraules que juguen amb les paraules.

Com un petit circ familiar, on tothom fa de tot, en aquest muntatge els cinc intèrprets fan de tot… l’escenari recorda una pista de circ d’un circ petit, d’aquells que anaven de poble en poble ara fa molts i molts anys, i que disposava de pocs mitjans. Però amb pocs mitjans, al Maldà en fan una gran obra.

Quan els ingredients són bons, el resultat és excel·lent sempre

I al Maldà hi trobem uns actors en estat de gràcia, amb un text al darrere (i un gran treball d’elaboració), que fan les delícies del públic… i que aconsegueixin que, quan s’apaguen els llums definitivament, se sentí alguna “però… ja s’ha acabat?”… perquè el temps passa volant.

Davant nostre hi veurem uns músics, hi veurem il·lusionisme, pallassos, pantomimes, algun striptís, marionetes, teatre de l’absurd, jocs amb paraules… el món de Joan Brossa se’ns mostra obertament. No hem de fer res més que gaudir-lo.

El gran Fracaroli omple l’escenari de poesia

Els Pirates fan coses… i nosaltres, espectadors, en parlem. I n’hem de parlar, perquè ells, seguint el camí d’en Joan Brossa, fan màgia i ens omplen d’il·lusió.

Un muntatge que omple l’escenari de poesía per veure i per viure-la, i dels símbols que tan agradaven en Joan Brossa (escales, rellotges, claus de ferro… les paraules).

Podem riure amb la conjugació d’un verb? Podem. Ens ho demostren amb el present d’indicatiu del verb “començar”. Podem emocionar-nos amb una llista de mots que semblen inconnexos però que sembla que tinguin sentit? Podem. Podem emocionar-nos amb un soldat que s’humanitza? Podem.

Petites representacions que ens emocionen a El Maldà

El Gran Fracaroli ens emociona amb cada petita representació. Ens emociona i ens sorprèn, perque cada vegada ens mostren una manera de fer.

He venut els fanals a una Associació de Pierrots.

…………………………………..

El Confucianisme
El Cristianisme
El Bramanisme
El Mahometisme

és més fals
és fals
és diví
és fals

Retalleu els mots d’aquest
poema, ordeneu-los com us plagui
i tindreu unes creences.

…………………………….

Sempre solem sortir de la foscor amb les mans empastifades de negre…

 

En aquest cas… no sortim amb les mans empastifades de negre: sortim amb les mans vermelles de tant aplaudir. I amb el regust d’haver vist un espectacle ple de màgia, que ens ha captivat, i que se’ns ha fet curtíssim.

El Gran Fracaroli és un muntatge que podem gaudir al Maldà. Un espectacle que esperem que torni la temporada vinent. Tothom l’hauria de veure.

La lleugeresa té justificació sempre i els mots fan de bon oblidar.

Doncs no. No ho oblidem. El Gran Fracaroli. Al Maldà. Petit i immens alhora.


Crítica: El Gran Fracaroli - El Maldà

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *