Jordi Savall a Barcelona – Grec 2015

Por Laia Ruiz

La nit de dimecres ens oferia la possibilitat d’acudir al Teatre Grec a veure, escoltar i sentir Jordi Savall i l’Hespèrion XXI en directe i la vam aprofitar… Un estil de música molt diferent al que estem acostumats la majoria de nosaltres, sons d’altres cultures i idiomes llunyans ens esperaven pacients, elegants i perfectes, en un entorn incomparable amb el que es fusionaven a la perfecció. Estar allí escoltant tot allò va ser com viure durant un parell d’hores dins d’un conte d’aquells que comencen dient: “fa molt i molt de temps, en un país molt llunyà”.

L’espectacle que va oferir Jordi Savall a Barcelona s’anomena “Bal·kan. Mel i sang” i agrupa peces de diferents pobles de la península Balcànica que expressen des del sentiment de festa i la vida fins al dolor per la separació i l’enyorament de la terra. Em vaig quedar embriagada amb aquest concert a Barcelona i no crec que en pugui dir ni una sola cosa negativa. Els músics i intèrprets anaven a una, encara que en aguns temes només n’hi participés un de sol, o dos, o tots plegats.

La perfecció musical dels instruments, l’afinació de les veus, la bellesa que ho envoltava tot i aquella tranquil·litat dels que saben que estan mostrant un fruit ben madurat, que està en el seu millor punt. Se’ls veia segurs i alegres, compenetrats i entregats. Vam gaudir de la música i del viatge.

Si m’hi forcéssin, diria que per millorar-ho hauríen pogut donar-nos algunes pistes per entendre la lletra d’aquelles cançons que cantaven i tocaven amb tanta passió, ja que no podíem entendre’n el significat literal i hauria sigut fabulós. Però, evidentment, el sentiment el vam captar i no podem posar-li una nota inferior al 9.

Si se’ns presenta l’oportunitat, repetirem. Seguríssim! Gràcies per una nit màgica.

Lee el artículo que publicamos en Espectáculos Barcelona donde te contamos los conciertos del Grec 2015

Elia Tabuenca

Filóloga hispánica y periodista digital. Apasionada del teatro, de la literatura y de la música. Miembro de la cía LetrasConVoz y fundadora de EspectáculosBCN.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *