LUAR NA LUBRE i Capercaille – Crònica del concert

La banda de Folk gallega Luar na Lubre, va presentar dijous passat al BARTS i dins del festival Grec, el seu últim àlbum i algunes de les seves cançons més conegudes dels últims treballs.

Hi van aparèixer tan cançons seves com cançons populars gallegues molt conegudes i adaptades per la mateixa banda. Aquests també van tocar algunes cançons amb col·laboració de la banda escocesa Capercaille.

Amb una presentació dels temes en gallec, una mica ràpida, realitzada per un dels seus membres, el gaiter, el grup tocava les diferents cançons que conformen els seus cd’s. Una música molt inspiradora protagonitzada pel so de la gaita i el violí, i que alhora també era molt rítmica, convidava a al públic a picar de mans en diversos moments del concert.

El ritme del concert es va fer molt agradable, ja que no es feia gens pesat i el repertori era molt variat, variant entre música únicament instrumental, (violins, flautes, gaites, guitarres, percussió) amb la gran veu de la cantant gallega Belem Tajem.

Pel que fa a l’altre grup Capercaille, també amb arrels folklòriques d’estil escocès, molt innovadora però amb un altre estil molt diferent de Luar na Lubre. El seu estil és molt personal i barreja tocs més moderns amb l’estil folk.

En resum, va ser un concert molt interessant amb música moguda i adequada per ballar, però també de més profunda i melancòlica.

Janna Ayesa

Janna Ayesa es actriz de teatro musical de Barcelona. Experta en el mundo de los musicales, colabora con Espectáculos BCN acudiendo a obras de teatro musicales y comedias.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *