Missa en Si menor de J.S. Bach, al Palau de la Música

Les Arts Florissants, conjunt fundat per William Christie, sota la direcció del mateix Christie, oferirà la Missa en Si menor de J.S. Bach, al Palau de la Música de Barcelona

Les Arts Florissants, que agafa el seu nom d’una òpera de Marc-Antoine Charpentier, està format per un grup de músics que toquen instruments antics i un petit conjunt vocal. En aquesta ocasió, les veus les posaran Katherine Watson, soprano; Tim Mead, contratenor; Reinoud van Mechelen, tenor; i André Morch, baix.

La Missa en Si menor de Bach, BWV 232, és una composició paròdica, és a dir, una composició on s’empren peces originals d’altres composicions per construir-ne una de nova. La cantata BW 12 serveix de base per al Crucifixus, la cantata BWV 120/2 a Et Expecto i la cantata 215 apareix a l’Hosanna.

J.S. Bach va acabar la composició d’aquesta missa al 1749, un any abans de seva la mort. Malgrat que Bach era luterà, la missa és catòlica i està dedicada a Agustí III de Polònia, que era catòlic però també era el Príncep Elector de Dresde, que tenia dues esglésies, luterana i catòlica. És potser per això que els estudiosos diuen d’aquesta missa que té l’esprit luterà i la forma catòlica.

J.S. Bach no va poder escoltar mai la seva Missa en Si menor sencera. Va morir abans de poder-ho fer.

Al Palau de la Música, de la mà de les Arts Florissants i William Christie, nosaltres gaudirem d’una obra que, tal com diu el programa, “és, en la música, l’equivalent a una catedral gòtica en l’arquitectura: una de les obres més estimades de la història de la música”.

Informació pràctica d’aquest concert de Barcelona

  • Les Arts Florissants – William Christie
  • Dijous 16 juny 2016 – 20:30
  • Sala de concertsPalau de la Música Catalana
  • William Christie, director. Missa en Si menor de Bach.

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *