Descobreix la nova temporada de la Sala Versus Glòries

Descobreix la nova temporada de la Sala Versus Glòries

Dos anys amb una nova direcció i la Sala Versus agafat una gran empenta. La temporada passada van programar 19 espectacles, que són 270 funcions, que són 13,645 espectadors, que és un promig del 60,22%… que no està gens malament, tenint en compte que, al 2017, el promig va ser del 30,67%… d’això se’n diu començar amb energia!!!

Tota la programació de la Sala Versus Glòries 2019/20

  • La temporada comença amb El funeral de la Mary-lin, un muntatge que es va estrenar a l’agost i que es prorroga. El públic així ho demana.
  • #Lifespoiler, una producció de la Sala Flyhard, vindrà després. La Sala Flyhard és un referent per a la Sala Versus i totes les sales de petit format. I que #Lifespoiler es pugui veure a la Versus, és un luxe que no podem deixar passar.
  • I parlant de luxes, torna El Mercader de Venècia, una adaptació de l’obra de Shakespeare que permet el lluïment de tots els seus intèrprtes i que ens permetrà gaudir novament del Shylock de la Mercè Managuerra, a qui li van concedir el premi Margarita Xirgu per aquest personatge. Un altre luxe que cal apuntar a l’ageda per no perdre’ns-el.
  • I continuem amb Shakespeare, però aquest cop, amb un espectacle que trenca tots els esquemes. La companyia Bambalina Teatre ens porta un Hamlet amb un sol actor i titelles. Una companyia que ja ens van deixar bocabadats amb la seva versió de La Celestina. Segur que ens hi tornen a deixar!
  • El director Òscar Molina, que és podria dir que és el director resident de la Versus, posarà en escena Feliç Diwali, un espectacle d’Apunta Teatre i de Versus Glòries, que ens parla de les noves empreses i el tracament de la informació. Una obra que se stiua en les dates de Nadal en la ficció i que també estarà per Nadal i Cap d’Any en cartellera. Un muntatge amb un càsting obert, que oferirà una oportunitat a tothom.
  • Andy y los huérfanos és un text dur de Lindsey Ferrantino sobre les institucions americanes on es tancaven les persones que hi estaven ingressades. El protagonista, l’única imposició de l’autora, és un actor professional que té la síndrome de Down però que ja ha actuat molts cops en teatre.
  • El Motivador és un espectacle que ha donat molts tombs per Catalunya i al març s’instal·larà a la Sala Versus. «Us heu preguntat mai: sóc feliç?». En Fel Faixedas us ho aclarirà.
  • Byanko, de Felix Herzog, dirigit per Roc Esquius, ens fa una pregunta que ens hem fet tots més d’una vegada: què és l’art? Una obra que parla del mercadeig de l’art, del valor que li donem a les coses. Un muntades que també té càsting en procés, i en el que es buscarà gent que hagi treballat a la Versus.
  • Gustafsson R60, de Rosa Molina Una producció de La Trama Produccions i la Sala Versus. Una obra que ens parla de l’amistat, la hipocresia, l’ambició, les veritats i les mentides que tothom amaga.
  • La programació acaba amb Obsolescència Programada, d’Anna Maria Ricart i direcció de Mònica Bofill. Una obra que entrarà en la programació del Festival Grec i de la que ja se’n va fer una lectura a la sala Beckett, Una altra producció de la Sala Versus.

La producció OFF de la Sala Versus Glòries

La producció OFF també és molt llaminera. La música la posaran la Malacara Blues Band i la Marta Rovira, que presentarà el seu nou disc.

Maleïdes Guerres i Volem, seran dues obres que ens parlaran de la guerra des de punts de vista molt diferents. I en Roger Pera oferirà un late show al voltant del seu llibre autobiogràfic, cada dimecres.

També hi haurà màgia, amb Mario López, un mag premiat internacionalment que segur que ens enlluernarà.

La Sala Versus ha estat un espai d’exposició de pintures i altres formes d’expressió. I la temporada vinent ho continuarà sent. L’èxit ha estat tan gran que tenen llista d’espera per fer exposicions.

Aquesta temporada la Sala Versus tindrà dues companyies residents: La Trama i La niña bonita, en part gràcies al suport de l’ICEC i l’ICUB.

Com ja ha fet altres temporades, es donarà oportunitats a nous talents i a gent nova. El teatre hauria de ser també una finestra oberta al món. Una de les eines per fer-ho, són les mostres de teatre que fan algunes escoles d’interpretació, que hi programen treballs. I la col·laboració amb l’Eix Fort Pienc, que hi presentarà els guanyadors del premi Escènica els dies 30/09 i 01/10. La sala també participarà en el cicle de lectures dramatitzades en col·laboració amb AISGE i la FUNDACIÓ ROMEA.

I aprofitant que l’Esteve Rovira és un dels socis, a la sala s’hi filmarà el teaser d’una nova sèrie sobre dansa contemporània.

La programació de la Versus és variada, completa i atraient… no busca seguir un eix central ni una història. Els seus directors programen allò que els agrada. I es nota que trien amb cura cadas cun dels espectacles.

Els nous directors de la sala, en Ramon Godino, en Jofre Blesa i l’Esteve Rovira ho tenen molt clar: ÉS CASA NOSTRA, ÉS CASA VOSTRA.


Descobreix la nova temporada de la Sala Versus Glòries

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *